Inrit aanleggen of verplaatsen
Wilt u een in- of uitrit aanleggen of veranderen? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. U kunt digitaal een omgevingsvergunning aanvragen in het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website). Om in te loggen heeft u DigiD (Deze link gaat naar een externe website) (particulieren) of e-Herkenning (Deze link gaat naar een externe website) (bedrijven) nodig.
Aanvragen omgevingsvergunning (Deze link gaat naar een externe website)
Aandachtspunten
Bij het aanleggen of veranderen van een in- of uitrit zijn een aantal aandachtspunten:
Afstand tot gemeentelijke bomen
- Voeg een tekening en foto toe van de huidige situatie. Meet de afstand vanaf de buitenzijde van de bomen. Overige belendingen (zoals stroomkasten, lantaarnpalen) zet u ook op de tekening.
Graafafstand
- Houd rekening met de minimale graafafstand afhankelijk van de stamdiameter. Bekijk de poster Werken rondom bomen voor meer informatie.
Boombeschermingszone
- Bij werkzaamheden binnen deze zone (tot 1,5 meter buiten de kroonprojectie) moet een plan van aanpak worden opgesteld hoe met de boomwortels wordt omgegaan. Dit plan van aanpak moet bij de aanvraag worden gevoegd.
Meer informatie vindt u in paragraaf 6.2.2 van de Verordening Fysieke Leefomgeving (VFL) (Deze link gaat naar een externe website), in de Beleidsnota Uitwegen 2011 (PDF, 4.0 MB), op de poster Werken rondom bomen en in het handboek bomen op www.norminstituutbomen.nl (Deze link gaat naar een externe website).
Kosten
De kosten voor de procedures zijn terug te vinden in de geldende legesverordening.
Contact
Bij vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Bernheze via telefoonnummer 0412-45 88 88 of stuur een e-mail naar bouwenenwonen@bernheze.org.
Meer Bouwen en verbouwen
- Aanvragen huisnummer
- Asbest en/of slopen
- Bodem
- Bomen kappen
- Bouwtekening opvragen uit archief
- Gebruik openbare ruimte
- Handhaving
- Inzage omgevingsvergunning
- Kabel- en of leidingvergunning
- Mantelzorgwoning
- Monumentale en toekomstbomen
- Nadeelcompensatie
- Omgevingsvergunning
- Rioolaansluiting
- Rioleringsplan
- Tijdelijk onderkomen
- Toezicht bouwcontrole
- Toets vergunningplicht
- Vooroverleg met de gemeente
- Wat zijn de mogelijkheden?
- Welstand