Nieuw woonwagen- en standplaatsenbeleid in werking

Dinsdag 22 oktober 2024

Vanaf 2 oktober 2024 is het nieuwe woonwagen- en standplaatsenbeleid van de gemeente Bernheze officieel van kracht. Dit beleid biedt inwoners de mogelijkheid zich in te schrijven op de wachtlijst voor een standplaats binnen de gemeente. Inschrijven kan vanaf nu en biedt een belangrijke eerste stap in het bepalen van toekomstige locaties voor standplaatsen.

Wethouder Edwin Daandels, verantwoordelijk voor wonen, ruimte en buitengebied, benadrukt het belang van het nieuw beleid: “Met de invoering van dit nieuw beleid zetten we een belangrijke stap om de woonwagenbewoners binnen onze gemeente beter te ondersteunen. Door nauwkeurig in kaart te brengen waar de behoefte aan standplaatsen ligt, kunnen we gericht werken aan passende oplossingen.”

Inschrijving en locaties

De gemeente Bernheze zal op basis van de inschrijvingen in kaart brengen waar behoefte is aan nieuwe standplaatsen. Dit kan betekenen dat er standplaatsen op bestaande locaties worden uitgebreid. Of dat er naar nieuwe locaties gezocht zal worden wanneer uitbreiding niet mogelijk is.

Het inschrijfformulier is te vinden op de pagina woonwagens. U kunt dit ingevuld inleveren bij de receptie van het gemeentehuis of e-mailen naar woonwagen@bernheze.org. Bij inschrijving ontvangt u geen informatie over de positie op de wachtlijst.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten