Fototentoonstelling Oekraïners in Heeswijk-Dinther

Maandag 7 oktober 2024

Ontdek de verhalen van Oekraïners die in Heeswijk-Dinther verblijven tijdens onze tijdelijke fototentoonstelling. Wat zijn hun verhalen? Hoe is het dagelijks leven op de noodopvang? Hoe zijn zij via werk, school en vrije tijd verbonden met Heeswijk-Dinther? Deze tentoonstelling biedt de kans om kennis te maken met hun dagelijkse leven, hun verbinding met de lokale gemeenschap en hun veerkracht.

Datum: vanaf 14 oktober 2024
Locatie: Openbare Bibliotheek Heeswijk-Dinther

Waarom deze tentoonstelling?

Sinds november 2023 biedt de gemeente Bernheze onderdak aan Oekraïense vluchtelingen. Nu een deel van hen langer in Heeswijk-Dinther blijft, is het tijd voor een nadere kennismaking.

Initiatiefnemers

Carla van Boxtel (geeft als vrijwilliger taalles op de opvang) en Artem Muliavka (fotograaf uit Oekraïne) brengen deze tentoonstelling tot leven.

Samenwerking

Met veel energie en betrokkenheid werken Oekraïense bewoners van de noodopvang samen met mensen uit Heeswijk-Dinther aan de tentoonstelling: de selectie van foto’s, het schrijven van de toelichtingen in het Oekraïens en Nederlands.

Met de steun van de gemeente Bernheze, VluchtelingenWerk, Actief Burgerschap Heeswijk-Dinther en de Bibliotheek Heeswijk-Dinther, werken Oekraïense bewoners en lokale inwoners samen aan dit project. Van foto’s selecteren tot toelichtingen schrijven en muziek verzorgen – deze tentoonstelling is een gezamenlijke inspanning.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten