Waarschuwing incidenten en crises

Dinsdag 1 oktober 2024

Tijdens een incident in uw omgeving, is het soms moeilijk om betrouwbare informatie te vinden. De website BrabantAlert.nl informeert u vanaf 1 oktober bij grote incidenten, rampen en crises in de gemeenten in Oost-Brabant. Daarnaast vindt u op deze website meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op rampen, crises en risico’s.

Welke informatie vind u er?

Is er een incident bij u in de buurt? Hoort u veel sirenes en wilt u weten wat er aan de hand is? Bij grote incidenten, rampen en crisis komt er een melding op de homepagina van BrabantAlert.nl. In deze melding leest u wat er aan de hand is en wat u zelf kunt doen. In de melding wordt regelmatig nieuwe informatie toegevoegd als de situatie verandert. Ook als er een NL-alert uitgaat, leest u op BrabantAlert.nl meer informatie.

Wilt u zich voorbereiden op een risico, bijvoorbeeld een heftige storm of de uitval van elektriciteit of een ramp of crisis? Ook dan kunt u terecht op BrabantAlert.nl. Hier vindt u informatie over hoe u zich voor kunt bereiden en wat de overheid doet.

Download de app!

Op korte termijn volgt er ook een Brabant Alert App. Download deze in de appstore van uw mobiele telefoon of tablet. U kunt uw postcode invullen en eventueel het adres van uw werk of van vrienden en familie. Gebeurt er iets in de omgeving? Dan krijgt u een melding op uw
telefoon waardoor u meteen het laatste nieuws kunt volgen.

Wie zit er achter deze website?

Brabant Alert is een initiatief van de Veiligheidsregio's Brabant-Noord, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, de brandweer, de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en alle gemeenten in Oost-Brabant. De website is bedoeld voor de inwoners,
bedrijven en instellingen en de media in deze veiligheidsregio's.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten