Werkzaamheden rotonde Nistelrodesweg / De Ploeg

Donderdag 26 september 2024

De gemeente Bernheze voert de komende weken werkzaamheden uit aan de rotonde Nistelrodeseweg / De Ploeg en de toegangsweg naar woonwijk De Hoef.

Rotonde

De werkzaamheden aan de rotonde bestaan uit het verwijderen van de stenen op het middengedeelte en het aanbrengen van grond zodat het middengedeelte groen ingericht kan worden. De inrichting van het middengedeelte voert de gemeente niet zelf uit. De gemeente zoekt een bedrijf dat het middengedeelte wil adopteren. Het adopteren houdt in dat een bedrijf het middengedeelte groen inricht, en vervolgens het onderhoud daaraan uitvoert in ruil voor het recht om reclameborden te plaatsen op het middengedeelte. De procedure hiervoor loopt nog, gegadigden kunnen zich nog melden.

Toegangsweg

De werkzaamheden aan de toegangsweg bestaan uit het ophogen van de muren aan beide zijden van de weg, waardoor de weg zelf ook hoger aangelegd kan worden. Voor het verhogen van de muren en de weg worden de stenen en het zand gebruikt uit het middengedeelte van de rotonde.

Wateroverlast

De aanleiding van de aanpassingen van de toegangsweg is de wateroverlast van afgelopen winter. Een gedeelte van de toegangsweg is lager aangelegd en dit gedeelte kwam onder water te staan.

Kunst

De stenen op het middengedeelte van de rotonde en de verlaging van de toegangsweg zijn kunstobjecten vanuit het kunstproject bij de aanleg van de wijk. De aanpassingen die we nu uitvoeren zijn in overleg met de kunstenaar bepaald.

Verkeershinder

De werkzaamheden leveren verkeershinder op. Via bebording wordt het verkeer voorafgaand aan de werkzaamheden hierop gewezen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten