Veiligheidsmiddag: komt u ook?

Vrijdag 6 september 2024

Woensdag 9 oktober 2024 organiseert de gemeente Bernheze samen met haar veiligheidspartners op het parkeerterrein voor het gemeentehuis, de Misse in Heesch een veelzijdige en informatieve Veiligheidsmiddag.

Deze datum is bewust gekozen omdat het samenvalt met de landelijke 'Week van de Veiligheid', een initiatief van het Platform van Ondernemers (PVO) om extra aandacht te vragen voor veiligheidsthema’s.

Bewustwording en kennisdeling

Tijdens de Veiligheidsmiddag, die van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvindt, zijn partners zoals de brandweer, politie, het Rode Kruis en de reddingsbrigade aanwezig. De middag richt zich op het creëren van bewustwording en kennisdeling, waarbij de gemeente het belang van veiligheid in de gemeente benadrukt.

U kunt de voertuigen van de verschillende hulporganisaties bekijken, informatiekraampjes bezoeken en er zijn demonstraties die inzicht geven in het werk en de belangrijke rol die zij spelen in onze samenleving. Van brandblusdemonstraties, een kantelsimulator tot EHBO-instructies en reddingsacties. Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven.

Veiligheidsmiddag van 12.00 tot 17.00 uur

Het programma begint om 12.00 uur. Om 14.00 uur en om 16.00 uur geeft de brandweer demonstraties. Professionals delen praktische tips en informatie over hoe u zelf kunnen bijdragen aan een veiligere omgeving.

Nieuwsbrief MKB-bedrijven

Naast de organisatie van de Veiligheidsmiddag stuurt de gemeente Bernheze ook een speciale nieuwsbrief naar alle MKB-bedrijven in samenwerking met het Samenwerkingsverband Ondernemers Bernheze. In deze nieuwsbrief wordt aandacht gevraagd voor de 'Week van de Veiligheid' en kunnen ondernemers zich aanmelden voor een gratis cursus over het omgaan met agressie en geweld.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten