Nieuwe woonwijk in Heeswijk-Dinther

Woensdag 28 augustus 2024

Gemeente Bernheze gaat samen met Ruimte voor Ruimte en BVH Projectontwikkeling een nieuwe woonwijk bouwen. Deze wijk komt tussen de Hommelsedijk, de Dieppoel en de Koffiestraat. Ook het noordelijk deel van de Hommelsedijk en het zuidelijke deel ten noorden van de Nobisweg wordt bebouwd.

Het voornemen bestaat om ten behoeve van de ontwikkeling van het plan de bedrijfsactiviteiten van drie in het plangebied gelegen intensieve veehouderijen te beëindigen en bijbehorende stallen te saneren.

Compleet aanbod van woningen

Het plan bestaat uit maximaal 208 woningen en is opgedeeld in drie deelgebieden. Het noordelijk deel is gesitueerd tussen de Hommelsedijk, de Koffiestraat en De Dieppoel, het middelste deel bevindt zich ten zuiden van de Hommelsedijk en het zuidelijke deel bevindt zich ten noorden van de Nobisweg.

Het woningbouwprogramma voorziet in een dringende behoefte voor zowel starters, senioren als doorstromers en bestaat uit rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen, vrije sector kavels, sociale (huur)woningen, levensloopbestendige seniorenwoningen, rug-aan-rug microwoningen en speciale woon(zorg)vormen.

Maatschappelijke meerwaarde

”Ruimte voor Ruimte is getransformeerd van een ontwikkelaar van vrije-sectorkavels naar een maatschappelijke ontwikkelaar die ook andere en beter betaalbare woningtypen realiseert, zoals hier in het plan Nobisweg-Hommelsedijk,” aldus Wim Van de Kerkhof (Algemeen Directeur Ruimte voor Ruimte).

Dit woningbouwplan met een grote diversiteit aan woningen is hiervan een prachtig voorbeeld. Zo geven we enerzijds gehoor aan de woningbouwbehoefte en ontstaat anderzijds de mogelijkheid om drie intensieve veehouderijen aan de rand van Heeswijk Dinther te ondersteunen bij de bedrijfsbeëindiging.

Aanpassing bestemmingsplan na zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan lag van 21 december 2023 tot 31 januari 2024 ter inzage. Er zijn enkele zienswijzen ingediend, die zijn samengevat en beantwoordt in de Nota van zienswijzen ‘Hommelsedijk-Nobisweg’. Deze zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen in het bestemmingsplan. Het aanpaste plan wordt op 26 september 2024 aan de gemeenteraad voorgelegd. Na goedkeuring ligt het plan opnieuw zes weken ter inzage.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten