Tweede ronde isolatieactie start in september 2024

Dinsdag 27 augustus 2024

Isoleren wordt voor huiseigenaren in de gemeente Bernheze extra interessant. In september 2024 start de tweede ronde van de isolatieactie. In deze ronde zijn er meer vormen van isolatie mogelijk.

Verduurzamen woning

September is het moment om aan te haken voor huiseigenaren die erover nadenken om hun woning te verduurzamen. Verduurzamen is gunstig voor de waarde van een woning en zorgt voor een besparing op energiekosten. Bij veel woningen die voor 1986 gebouwd zijn ontbreekt het nog aan goede isolatie.

Om huiseigenaren te helpen met het verduurzamen van hun woning stelt de gemeente een vergoeding beschikbaar van € 1.400. In samenwerking met energieloket Brabant Woont Slim helpt de gemeente huiseigenaren van slecht geïsoleerde woningen (energielabel D, E, F, of G) met een WOZ-waarde (2022) onder € 429.300.

De mogelijkheden

Naast glas-, vloer- of bodemisolatie is het vanaf september 2024 ook mogelijk om te kiezen voor dak- of muurisolatie aan de binnenzijde of isolatie van de vloer van de zolder of vliering.

Huiseigenaren die volgens de gemeente in aanmerking komen ontvangen begin september 2024 een brief met meer informatie. Ook is op de website www.brabantwoontslim.nl/bernheze meer te vinden over energiebesparende maatregelen, subsidies, financieringen en acties.

Over Brabant Woont Slim

Brabant Woont Slim is het energieloket voor de inwoners van 9 gemeenten in Noordoost-Brabant. Iedereen kan hier terecht met vragen over het verduurzamen van de woning. Brabant Woont Slim geeft advies en biedt hulp en begeleiding

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten