Betere dienstverlening met nieuw meldingssysteem!

Woensdag 21 augustus 2024

Een schone, veilige en leefbare omgeving is belangrijk voor ons allemaal. Om inwoners nog beter van dienst te kunnen zijn, wordt per 1 september het meldingssysteem aangepast. Met het nieuwe systeem kunnen problemen in de openbare ruimte efficiënter worden gemeld en opgelost.

Hoe meldt u schade of hinder op straat?

  1. Ga naar www.bernheze.org/meldpunt of download vanaf 1 september de Zo Gemeld-app op uw mobiele telefoon
  2. Controleer, voordat u een melding maakt, of de melding al is doorgegeven. Gebruik hiervoor de meldingenkaart. Zo voorkomt u dubbele meldingen.
  3. Omschrijf duidelijk wat er aan de hand is en voeg eventueel foto’s toe.
  4. Geef de exacte locatie door.
  5. Vul uw contactgegevens in.

Van BuitenBeter-app naar Zo Gemeld-app

De Zo Gemeld-app komt in plaats van de BuitenBeter-app. Hoewel deze app meldingen makkelijk doorstuurde naar de gemeente, leverde het dubbel werk op. Alle meldingen moeten handmatig in ons systeem worden ingevoerd. Met de nieuwe app is dat verleden tijd.

"Het gebruiksgemak voor u als inwoner blijft hetzelfde. We streven ernaar om binnen 3 werkdagen te reageren op meldingen om zo de klantvriendelijkheid te verhogen. Melders die hun e-mailadres achterlaten, ontvangen een voortgangsbericht. We zijn blij met deze ontwikkeling en hopen hiermee onze dienstverlening nog verder te verbeteren,” aldus wethouder Marius Tielemans.

Meldpunt

Vanaf 1 september lopen alle meldingen via www.bernheze.org/meldpunt. Mocht u na 1 september gebruikmaken van de BuitenBeter-app, dan ontvangt u een mail waarin u wordt doorverwezen naar www.bernheze.org/meldpunt. Meldingen via de BuitenBeter-app waarbij om privacy redenen geen e-mailadres wordt achtergelaten, worden tot einde van dit jaar nog wel in behandeling genomen. Op deze manier streven we ernaar om de overgang soepel te laten verlopen.

Klantcontactcentrum

Natuurlijk kunt u voor meldingen over de leefomgeving altijd telefonisch contact opnemen met ons Klantencontactcentrum via telefoonnummer 0142 45 88 88. Wij zijn bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Onveilige situaties buiten kantooruren

Meldingen worden tijdens kantooruren verwerkt. Maakt u een melding buiten kantooruren en is er sprake van een onveilige, overlast gevende of gevaarlijke situatie? Neem dan contact op met de storingsdienst van de gemeente via telefoonnummer 06 53 94 65 69. De meldkamer van de politie bereikt u via telefoonnummer 0900 88 44. Voor spoedeisende hulp belt u direct het alarmnummer 112.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten