Start werkzaamheden aardwarmteonderzoek Heesch

Woensdag 14 augustus 2024

Aan de Graafsebaan in Heesch wordt binnenkort een tijdelijke onderzoeksboring naar aardwarmte uitgevoerd door SCAN. Het doel van deze boring is de mogelijkheid van aardwarmte voor de regio in kaart te brengen. SCAN zal met één boring meerdere aardlagen onderzoeken.

Aardlagen lopen in de ondergrond vaak ver door. Een boring op een strategisch gekozen locatie, zoals bij de Graafsebaan, levert informatie op voor een veel groter gebied. In dit geval gaat het om de noordelijke delen van de provincies Noord-Brabant en Limburg en ook delen van de provincies Gelderland en Utrecht.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden aan de Graafsebaan zijn in juli gestart. Na de vakantie wordt het werk hervat en worden ook twee tijdelijke inritten naar de boorlocatie gemaakt.

Naar verwachting wordt de boortoren eind oktober opgebouwd. Daarna start de boring inclusief het onderzoek en vervolgens wordt de boortoren afgebouwd. Dit duurt tussen de 10 - 14 weken. Daarna wordt het terrein hersteld en teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. Het SCAN-onderzoek heeft geen invloed op de toegankelijkheid van de Graafsebaan voor weggebruikers. Eventuele overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de meest actuele planning van het aardwarmteonderzoek op de website scanaardwarmte.nl.

Werkproces onderzoeksboring aardwarmte

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten