Informatiebijeenkomst noodopvanglocatie asielzoekers

Donderdag 1 augustus 2024

De gemeenteraad van Bernheze heeft op 4 juli ingestemd met het raadsvoorstel voor het realiseren van een tijdelijke (nood)opvanglocatie voor maximaal 250 asielzoekers voor maximaal 2 jaar. En het voormalige MOB-complex aan de Slabroekseweg 5 in Nistelrode aan te wijzen als locatie waar in Bernheze de opvang van vluchtelingen/asielzoekers plaats kan vinden.

Haalbaarheidsonderzoek door het COA

Het besluit van de raad betekent dat het COA de haalbaarheid van een opvanglocatie op het MOB-complex gaat onderzoeken. Inmiddels is het onderzoek gestart. Het COA kijkt wat nodig is om de locatie geschikt te maken voor de opvang van asielzoekers. Onderwerpen die ze onderzoekt zijn onder meer: bereikbaarheid en infrastructuur, veiligheid in en om de locatie, flora en fauna, financiën en voorzieningen voor asielzoekers.

Informatiebijeenkomst 27 augustus

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst waar het COA uitleg geeft over het onderzoek. Het COA geeft dan ook meer informatie over het reilen en zeilen op een opvanglocatie. En we staan kort stil bij de stappen die gezet worden nadat het haalbaarheidsonderzoek is afgerond. De informatiebijeenkomst is op dinsdag 27 augustus van 19.15 uur tot 20.30 uur.

Meld u aan

Om een goede organisatie te garanderen, vragen we u om u uiterlijk donderdag 22 augustus aan te melden voor de informatiebijeenkomst. U kunt daarvoor dit digitaal aanmeldformulier gebruiken. Rond 23 augustus ontvangt u via e-mail van ons een bevestiging met meer informatie over het programma en de locatie van de bijeenkomst.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op onze pagina opvang asielzoekers.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten