Begeleiding
Heeft u door ziekte of beperking moeite met het indelen van uw dag of het organiseren van dagelijkse activiteiten? Kunt u niet goed meedoen aan activiteiten of mensen ontmoeten? Of raakt uw mantelzorger overbelast? Vraag dan eerst hulp aan familie, vrienden of buren. Lukt dit niet? Dan kan de gemeente u mogelijk helpen.
Hulp die u zelf regelt
Lukt het niet om hulp te regelen in uw sociale netwerk, dan kunt u contact opnemen met:
Hulp die de gemeente regelt
Heeft u begeleiding nodig? Dan kan de gemeente u mogelijk helpen met verschillende vormen van ondersteuning.
Individuele ondersteuning
Bij individuele ondersteuning helpen we u om uw dag te organiseren en te plannen. We geven u handvatten om dagelijkse problemen op te lossen, zodat u uiteindelijk zelf verder kunt. Dit kan eventueel met hulp van uw familie, vrienden, mantelzorgers of organisaties in uw buurt.
Gespecialiseerde dagbesteding
Als u niet genoeg heeft aan voorzieningen waarvoor geen Wmo-indicatie nodig is, kunt u gespecialiseerde dagbesteding aanvragen. Dit zorgt voor een zinvolle dagbesteding buitenshuis, zoals activiteiten ondernemen of mensen ontmoeten. Denk aan een zorgboerderij of een andere omgeving waarin u zich prettig voelt. Deze ondersteuning kan ook uw mantelzorgers ontlasten.
Begeleiding via een persoonsgebonden budget (PGB)
U kunt er ook voor kiezen om de begeleiding zelf te regelen via een persoonsgebonden budget (PGB). U koopt dan zelf de zorg in bij een professionele zorgaanbieder, een ZZP’er of iemand uit uw omgeving. Aan het inzetten van zorg via een PGB zijn voorwaarden gesteld. Lees meer over de voorwaarden voor het PGB.
Aanbieders
De gemeente heeft contracten afgesloten met aanbieders voor individuele ondersteuning en dagbesteding vanuit de Wmo.
Melding maken voor begeleiding
Wilt u een melding maken voor begeleiding of een verlenging van uw indicatie aanvragen? Neem contact op met Wegwijzer. Vul het contactformulier in of bel met 0412 45 88 88.